NEK-regisztráció a közösségi közlekedés igénybevételéhez

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017. év során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési szolgáltatások és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők. Az úgynevezett NEK-rendszer (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártyák igényléséhez szükség van egy előzetes NEK-regisztrációra, amely az állampolgárok az kormányablakokban/okmányirodákban már most is kérhetnek.

Amennyiben az aktuális okmányigénylés/okmánypótlás miatt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) az állampolgárok személyesen felkeresik a kormányablakokat/okmányirodákat, már most is kérhetik az ügyintézőktől a NEK-regisztráció lefolytatását. Az ügyintézők maguk is felajánlják ezt a lehetőséget az ügyfeleknek, mivel az okmányokhoz készülő hivatalos fénykép és aláírás a NEK-regisztrációhoz is felhasználható, ezzel elkerülhető az újbóli személyes megjelenés és az újabb várakozás az ügyfélszolgálatokon.

A NEK-regisztrációról további információk a www.nek.hu honlapon, vagy a 1818-as hívószámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalon (3.2-es menüpont) érhetőek el.

A NEK MindenkiNEK fontos. NE Késlekedjen, regisztráljon! Közösségi közlekedés Gyorsan, Egyszerűen, Költséghatékonyan.